{ "title": "Çikolatalı Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/cikolatali-kek(1).jpg", "date": "19.01.2024 10:54:06", "author": "Türev", "article": [ { "article": "
Çikolatalı keke hem çocuklar hem de misafirler bayılacak.

Çikolatalı Kek Malzemeleri
Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?

Çikolatalı kek yapımına ilk önce çikolataları eriterek başlayın. Çikolataları eritmek için uygun bir tencereye su koyarak kaynatın. Bir kâsenin içerisine 2 paket bitter çikolata ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını alarak kaynamış suyun içine oturtun. Tereyağı ve çikolataları karıştırarak suyun buharında erimesini sağlayın.

Eriyen yağ ve çikolataların üzerine toz şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek iyice karıştırın. Şeker iyice eridikten sonra harcı buhardan alın. İyice karışan harcın içine 2 adet yumurta ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harcın içine ekleyerek bütün harcı iyice karıştırın.

Çikolatalı kekin hazırlanma aşamasını tamamladıktan sonra kelepçeli kek kalıbının dibini düzgünce yağlayarak hazırlanan harcı kalıba dökün. Keki pişirmek için fırını 190 derecede ısıtın ve keki fırına alın. Çikolatalı keki yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen çikolatalı keki fırından alarak soğumaya bırakın. Kekin soğumasını beklerken kekin üzeri için krema hazırlamaya başlayın. 2 paket bitter çikolatayı elinizle bir kâseye ufalayın ve üzerine 1 çay bardağı sıvı krema ekleyin. Kremalı çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatalı kremayı soğumaya bıraktığınız kekin üzerine kaşık yardımı ile dökün. Çikolatalı keki 1 saat kadar buzdolabında bekletin ve daha sonra servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }