{ "title": "El Açması Ispanaklı Börek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/el-acmasi-ispanakli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 15:44:01", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "El açması ıspanaklı börek evde tek başınıza hazırlayabileceğiniz leziz atıştırmalıklar arasında ilk sırada yer alıyor. Her ne kadar el açması olduğu için zorlanacağınızı düşünseniz de bu tarifi rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Ailenize misafirlerinize çay saatinde sunabileceğiniz oldukça lezzetli ve besleyici bir yiyecek türü olması bakımından tercih edebileceğiniz bu tarif sayesinde çocuklarınıza da daha sağlıklı yiyecekler sunabilirsiniz. Bu bakımdan evde mutlaka bir kez bu tarifi denemelisiniz.

El Açması Ispanaklı Börek Malzemeleri

Hamur için malzemeler
Yufkaların arasına sürmek için malzeme
İç harcı için malzemeler
Üzeri için malzemeler
El Açması Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlıyoruz. Ispanakları bol su içerisinde bekleterek iyice yıkadıktan sonra suyunu süzüyoruz. Bu işlemi daha çabuk yapabilmek için marul kurutucu cihazda kullanabiliriz. Daha sonra süzülen ıspanakları incecik olacak şekilde doğruyoruz. Bir tavaya kıymayı alıp kavurduktan sonra soğuması için bekletip ıspanakları da içine alıyoruz. Daha sonra incecik doğradığımız soğanları da iç harcımıza ekleyip son olarak baharatları da ekleyerek biraz kavuruyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz. Böylelikle el açması ıspanaklı börek için iç harcımız hazır hale geliyor. Ancak harcınız kokmasın istiyorsanız baharatları iç harcınızı kullanacağınız zaman ekleyebileceğinizi de aklınızda bulundurabilirsiniz.

İç harcımız da hazır hale gelince böreğimizin hamurunu hazırlıyoruz. Yoğurma kabına kuru mayayı alıp içerisine ılık suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzu ekledikten sonra unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye dek yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamurun mayalanmasını beklemeden 20 hamur bezesine bölüp bezeleri unlanmış bir tepsiye alıyoruz ve üzerini bir bezle örtüyoruz. El açması ıspanaklı börek için hazırlamış olduğumuz bezeleri biraz mayasını alınca unladığımız tezgâhta açmaya başlıyoruz.

İlk bezemizi incecik açtıktan sonra iyice yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Yufkaların arasına sürmek için hazırladığımız yağdan bir yemek kaşığı alıp fırça yardımı ile tüm yufkaya incecik yaydıktan sonra iç harcımızdan yufka üzerine yayıyoruz. Tüm malzemelere aynı işlemi uygulayıp tepsiyi doldurduktan sonra son iki yufka katına iç harç dökmüyoruz ve böreğimizi büyük baklava dilimleri şeklinde kesiyoruz. El açması ıspanaklı börek için ayırdığımız malzemelerden üstüne sürmek için olan yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu bir kâsede iyice çırpıp yine bir fırça yardımı ile böreğin üzerine sürüp önceden 5 dakika kadar ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ılık olarak servis ediyoruz.

Afiyet Olsun.
" } ] }