{ "title": "Güllü Kaymaklı Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/gullu-kaymakli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 14:36:29", "author": "Hüsnüye Yılmaz", "article": [ { "article": "Güllü Kaymaklı Kek özellikle çocukların severek yiyebileceği kekler arasında yer alıyor. Klasik keklerden sıkıldıysanız ve hem çocuklarınız için hem de misafirleriniz için değişik atıştırmalıklar hazırlamak istiyorsanız lezzetli bir alternatif olan bu tarifi deneyebilirsiniz. Özellikle çeşit çeşit kurabiye ve kek gibi yiyecekler hazırlamak istediğinizde mutlaka servis etmeniz gereken yiyeceklerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Güllü Kaymaklı Kek Malzemeleri
Güllü Kaymaklı Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak tüm kek tariflerinde olduğu gibi şeker ve yumurtaları iyice köpürene dek çırpıyoruz. Şeker eridikten sonra içerisine su kaymak ve margarini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Kaymak karışımın içerisinde çözüldükten sonra içine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kıvama gelene dek çırpmaya devam ediyoruz. Kıvam aldıktan sonra üstüne fındık parçaları ve Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Sonra da tabanını yağladığınız yuvarlak kek kalıbına kek hamurunu alıp önceden ısıtılmış olan 175 derecelik fırında iyice kabarana dek pişirmeye devam edin. Piştikten sonra soğumasını bekleyip dilimleyin ve servis edin.
" } ] }