{ "title": "Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/hazir-yufkadan-ispanakli-borek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 22:24:30", "author": "Yücel", "article": [ { "article": "Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi, ıspanağın en güzel ve lezzetli olduğu aylar kış aylarıdır. Demir bakımından oldukça zengin bir bitki olan ıspanağın birçok yemek çeşidi yapılsa da ıspanaklı börek oldukça beğenilen bir börektir. Pazardan alacağınız biraz ıspanak ile oldukça lezzetli börek yapabilir ve içerisine ekleyeceğiniz peynirle de ayrı bir lezzet verebilirsiniz, üstelik vücuda gerekli olan vitamin, mineral, hayvansal protein, yağ ve karbonhidratları ıspanaklı peynirli börekte bir araya getirebilirsiniz. Herkese ikram edebileceğiniz ve sizin de zevkle yiyebileceğiniz lezzette bir börek çeşidi olan ıspanaklı böreğiniz, kendi evinizde gerek malzemeleri gerekse sizin özenle yaptığınız yiyecekleri, asla aynı şartlarda ve miktarda dışarıda bulma imkânınız yoktur. Yapılışı basit ama bir o kadar da lezzetli ıspanaklı, peynirli tepsi böreği tarifi verelim sizlere.

Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi için malzemeler
Hazır yufkadan ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayıp temizleyin bir bir parmak kalınlığında doğrayın, bir tabağa lor peyniri veya beyaz peyniri koyup, çatal yardımıyla ezin, yufkalar paket hazır yufka olabileceği gibi, yufka yapan yerlerden de hazır yufka alabilirsiniz, yufka yapan yerden alacağınız hazır yufkalar daha güzel sonuç vermektedir. Hazır yufkaları ıslatmakta kullanacağımız yufka harcını hazırlamakla işe başlayabiliriz. Derin ve çukur bir kabın içine iki adet yumurtayı koyarız, yumurtayı çatal yardımı ile biraz çırptıktan sonra üzerine yoğurdu ekleyerek biraz daha çırpmaya devam ederiz ve biraz suyu ekleriz, en son zeytinyağını ekleyerek karışımı çırpar hazır hale getiririz.

Böreği yapmaya başlamadan önce, tepsi böreğini yapacağımız tepsiyi iyice yağlamamız gerekir, daha sonra yağladığımız tepsiye bir adet yufka koyarız ve üzerine hazırladığımız sıvı harçtan bir kaşık yardımı ile azar azar döker elimizle yufkanın üzerine iyice yayarız, ikinci ve üçüncü yufkaları da koyup aynı işlemi bu yufkalara da uygularız. Üçüncü yufkanın üzerine daha önce bir parmak kalınlığında doğradığımız ıspanakları koyar yufkanın üzerine iyice yayarız, ıspanakların üzerine bir çay kaşığı kadar tuz ve bir çorba kaşığı kadar kırmızı pul biber serperiz, ıspanağın üzerine önceden ezdiğimiz lor peyniri veya beyaz peyniri ekler üzerine dağ kekiği veya maydanoz serperiz. Koyduğumuz ıspanaklı peynirli iç malzemelerinin üzerine, daha önce hazırladığımız yoğurtlu harcı dökerek iç malzemelerinin ıslanmasını sağlarız. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde tepsiye koyarız üzerine yoğurtlu harcımızı dökerek iyice yufkaların üzerine yayarak elimizle yediririz, en son yufkayı bıçakla kesmek sureti ile dilimler, daha önce ısıttığımız 200 derecelik fırına koyarız, böreğin üzeri kızarınca fırından alır, buharı çıkınca servis yaparız.

Afiyet olsun.
" } ] }