{ "title": "Ispanaklı Börek Hamuru", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-borek-hamuru.jpg", "date": "19.01.2024 05:59:07", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Ispanaklı Börek Hamuru, Çayın yanında en güzel giden ve harika lezzeti ile Türk mutfağında birinci sırasında yer alan börekler, bugüne kadar her çeşidiyle birçok misafiri ağırlayıp ve birçok sofrada ara sıcak olarak yer almıştır. Bu börekler arasında böreklerin en lezzetli çeşidi olduğunu düşündüğüm ıspanaklı börek, birçok kişi tarafından oldukça çok sevilir. Ancak hamurunun yapılışı pek bilinmediği için hazır yufka ile yapılması tercih edilir. Fakat sizde takdir edersiniz ki elde yoğurduğunuz hamurdan açtığınız yufkanın tadına satın aldığınız hazır yufkalar asla uymaz. Sizde yapacağınız birçok börek çeşidinde ve ıspanaklı börek yaparken hazır yufka kullanmak yerine böreğin daha lezzetli ve hijyenik olması bakımından evde açacağınız yufkaları kullanmak istiyorsanız, sizlerle paylaşacağım ıspanaklı börek hamuru yapılışını mutlaka deneyin. Gönül rahatlığı ile sizlere önerebileceğim ve denediğinizde sizi kesinlikle memnun edecek olan ıspanaklı börek hamuru tarifi, işinizi oldukça kolaylaştıracak. Ispanaklı börek yaparken verdiğiniz emeğe değmesini istiyorsanız, böreğin hamurunu kendiniz yoğurmayı tercih edin ve sizlere önereceğim bu ıspanaklı börek hamuru tarifine sadık olmaya çalışın. Ispanaklı börek hamuru yoğururken böreğinizi daha lezzetli hale getirecek olan püf noktalarını atlamadan yaptığınız takdirde böreğiniz daha da tatlanır ve beğenileri artar. Elde açtığınız yufkalardan hazırlamış olduğumuz ıspanaklı böreği fırına sürmeden evvel üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık bir saat kadar buzdolabında dinlendiğiniz takdirde böreğinizin tadına doyum olmaz ve hamuru elde yoğurduğunuza değer lezzette olur. Ispanaklı börek hamurunu hazırlamaya başlayalım. Haydi kolay gelsin hanımlar.

Ispanaklı Börek Hamuru Malzemeleri
Ispanaklı börek hamuru nasıl yapılır?

Öncelikle yarım paket yaş mayayı bir kâsenin içerisinde bir fincan ılık su ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ile eritin. Daha sonra geniş bir yoğurma tenceresinin içerisinde unu eleyin ve ortasını havuz biçiminde açın. Unun ortasına tuz, yumurta, süt ve sıvı yağı ilave edilip ortada karıştırın ve yavaş yavaş yan kısımlardan alarak orta sertlikte bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamurun kolay açılması için üzerini temiz bir bez ile örtüp yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin. İşte bu kadar kolay. Bu yoğurduğunuz hamuru ıspanaklı iç harç ile birleştirerek harika börekler yapıp sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }