{ "title": "Ispanaklı Kek Kaç Kalori?", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-kek-kac-kalori.jpg", "date": "19.01.2024 01:06:43", "author": "Öznur TAŞPINAROĞLU", "article": [ { "article": "
Ispanaklı kek kaç kalori, ıspanaklı kek sağlık açısından faydalı olan hamur işleri arasında ilk sıralar da yer alır. İçerisinde ihtiva eden ıspanak çok faydalı bir sebzedir. D vitamini bakımından çok zengin olan ve yeşil yaprakları olan ıspanak besin kaynağı açısından iyi bir kaynak olmaktadır. Kış mevsiminde çok tercih edilen ıspanak sağlık yönünden kişilere pek çok fayda sunmaktadır. Özellikle çiğ olarak tüketildiği zaman daha faydalı olan bu sebze tatlılarda, yemeklere veya hamur işlerinde rahatlıkla kullanılabilir. İçerisinde yüksek oranda lif bulunduğu için lif ihtiyacınızı karşılayabilecek niteliktedir.

Genelde uzmanlar tarafından çiğ olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Çiğ olarak yenilen ıspanak C, D, A vitaminleri ve mineralleri açıya çıkarmaktadır. Çok fazla pişirilmesi halinde faydasını yitirebilir ve sağlıklı olmayabilir. Kilo sorunu yaşan kişiler içinde özellikle diyet menüsünde ıspanağa yer verilebilir. Hatta pek çok diyet listesinde ıspanak çorbası ya da yemeği verilmiştir. Böylesine faydalı olan ıspanak sebzesinin kalorisi de pişirilme tekniğine göre farklılık gösterebilir. Ispanaklı kekin kalorisine baktığımız da yaklaşık 1 porsiyon ıspanaklı kek 610 kalori olmaktadır. 200 gram olarak belirlenen bu porsiyon 8 kişilik olmaktadır burada kişi başına düşen kaloriise 76 olmaktadır. Bu da bir kişi için oldukça fazla bir kalori oranı değildir. Ancak aşırıya kaçılmadan ıspanaklı kek tüketilmesi kişiler kilo sorununa yol açmaz. Lakin çok fazla tüketilmesi halinde kilo yapabilir.

Ispanaklı Kek Besin Değeri
Glütensiz Ispanaklı Kek Tarifi
Tarif

Glütensiz ıspanaklı keki hazırlamak için ilk olarak ıspanaklı bir güzel temizleyin ve yapraklarını bir tencerenin içerinse alıp üzerine sıcak su ilavesi yapıp. Orta harlı ateşin üzerinde ıspanakları yumuşayana kadar pişirin ve yumuşadıktan sonra ise kevgirin içerisine alın. Soğuduktan sonra ise avucunuzun içerisine alın ve suyunu sıkın. Bu aşamada ıspanakIarın suyunun iyi sıkılmış olması gerekiyor. Ispanakları bir rondonun veya robotun içerisine alıp püre kıvamına getirin. Diğer taraftan yumurtalar ile şekeri köpüklü kıvam alana dek çırpın ve içerisine püre kıvamına gelmiş olan ıspanakları ilave edip karıştırmaya devam edin. Diğer kanlan malzemeleri de karıştırma kabına alın ve mikser ile kek kıvamına gelene dek çırpın. Kek kalıbının içerisini sıvıyağ ile yağlayın ve üzerine hazırlanmış olan kek karışımı döküp yayın. 185 derecelik fırına kek harcını gönderin ve yarım saat kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra dilimleyip üzerine Hindistan cevizi serpiştirip sunum yapın.
" } ] }