{ "title": "Ispanaklı Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-kek(1).jpg", "date": "23.01.2024 06:36:43", "author": "Zehrevan", "article": [ { "article": "Ispanaklı Kek Malzemeleri

2 yumurta.

1.5 su bardağı toz şeker.

2 su bardağı un.

1 paket kabartma tozu.

1 paket vanilya.

Yarım su bardağı sıvı yağ
200 gr ıspanak (Püre halinde yarım su bardağı)

Üzerine:
1 paket krem şanti.

1 su bardağı soğuk süt.

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanakları yıka ve doğra. Tavada suyunu salana kadar kavur. Püre haline getirmek için rondodan geçir ya da derin bir kabın içinde mikserle püre haline gelesiye kadar çırp.

1 paket krem şantiyi süt ile hazırla ve kek olasıya kadar buzdolabında beklet.

Yumurta ve şekeri iyice çırp. (4-5 dakika kadar)

Sonra içine yağ, vanilya, kabartma tozu, ıspanak püresi ve unu ekleyip karıştır.

Yağlanmış ve tabanına yağlı kâğıt konmuş tepsiye dök.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişir. (Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol et)

Kıyılarını kes. (Yuvarlak, kare vs.)

Kıyılarını robotta un şeklinde kıy.

Hazırlanmış olan krem şantiyi kekin üzerine sür. (Kekin soğuk olması gerekir)

Un haline getirilmiş kek parçacıklarını üzerine serp. Kekin içinde ıspanak olduğunu anlamayacaksınız.
" } ] }