{ "title": "Ispanaklı Kurabiye", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-kurabiye.jpg", "date": "21.01.2024 20:24:16", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Ispanaklı Kurabiye, Ispanak sebzesi çocukluğumuzdan beri faydaları ile anlatılan ve sürekli yedirilmeye çalışılan bir faydalı besin kaynağıdır. Ispanağın içinde B, E, A ve C vitaminleri fazlası ile vardır. Ispanak sebzesi çorbalar ile salatalara kullanıldığı gibi aynı zamanda başlı başına yemek çeşidi olarak da hazırlanır. Aynı zamanda ıspanağı kaynatarak da suyunu tüketmek vücuda direnç ve kuvvet vermektedir. Anadolu'da yaşayan birçok kişi ise ıspanağı en çok börek yapımında böreğin iç harcı olarak tüketmektedirler. Ispanak ile yapılan börek yurdumuzda oldukça çok sevilen ve yenilen bir aperatif yiyecektir. Ispanağı kaynamış süt içine bastırarak boyun ile yüz bölgesine maske yapılabilmesi ıspanağın cilt sağlığı bakımından da oldukça faydalı olduğu bilgisini vermektedir. Boyun ile yüz bölgesine uygulanan bu maske sayesinde yüzünüzde oluşan sivilcelere karşıda fayda sağlar. Ispanak sebzesi her ne kadar sağlık bakımından faydalı olsa da yine de böbrek taşı, gut hastalığı, romatizma ve eklem iltihabı olan kişiler tarafından kesinlikle yenilmemesi gereken bir sebzedir. Birçok Uzman bu tür hastalığı olan kişilere ıspanak yemeyi önermemektedir. Ispanak hakkında biraz bilgi verdikten sonra sıra ıspanaklı kurabiye tarifi hakkında bilgi vermeye geldi bu kurabiye tarifi diğer kurabiye tariflerine göre biraz daha değişik ama oldukça sağlıklı ve lezzetli bir tariftir. Özellikle de ıspanak sevmeyen kişilere ıspanak yedirebilmek için en güzel yöntemdir.

Ispanaklı kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Ispanaklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oldukça lezzetli, sağlıklı ve enfes ıspanaklı kurabiyeyi yapmak için öncelikle derin bir karıştırma kabı içine pudra şekeri, yumurta ve oda sıcaklığında olan margarin koyularak iyice çırpılır. Daha sonra badem, vanilya ve nişasta ilave edilerek karıştırılır. Bunların içine ıspanak püresi de ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Son olarak da un ile kabartma tozu yavaş, yavaş karışımın içine ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur. Bütün malzemeleri birleştirerek yoğurmuş olduğunuz kurabiye hamurundan yumurta kadar bezeler kopartılarak yuvarlanarak daha önceden yağlamış olduğunuz tepsi içine dizin çok dip dibe koymamaya dikkat edin çünkü kurabiyeler piştikçe kabaracak. Kurabiyeleri dizme işlemi bittikten sonra birere adet bütün fındık batırılarak önceden ısıtmış olduğunuz yüz yetmiş derecelik fırında altı üstü pişene kadar pişirin.

Afiyet Olsun.
" } ] }