{ "title": "Ispanaklı Lokum Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-lokum-kek.jpg", "date": "20.01.2024 14:44:36", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Ispanaklı Lokum kek; Ispanak ile yapabileceğiz bir sürü alternatif şey vardır bunlar börekler, ana yemekler kekler ve tatlılardır. Üstelikte kullanıldığı her türde de çok lezzetli ürünler ortaya çıkar. İçeriğinde bulunan demir minerali sayesinde de besleyici ve sağlıklı yanı da çok ön planda olan bir gıdadır. Anlatacağımız Ispanaklı Lokum kek hem lezzetli hem de yumuşak yapısı ile hemen hemen her damağa hitap eden bir tatlı çeşididir. Herkesin mutlaka tat olarak denemesini tavsiye ederim. Biz sizlere bugün ıspanaklı lokum tarifini vererek tatlı menünüze evde yaptığınız bir çeşit daha eklemenize yardımcı olacağız. O yüzdende bu tarifi denemeden es geçmeyiniz derim. Her ne kadar ıspanak ve lokum garip bir ikili gibi gelse de denediğinizde pişman olmayacağınızı belirtmek isterim. Gelelim ıspanaklı lokumumuzun size gereken malzemelerinin neler olduğuna.

Ispanaklı lokum kek malzemeleri
Arasına koymak için
Ispanaklı lokum kekin nasıl yapılır?

Kekimizi yapmak için önceden hazırlanmış ıspanak püresine yumurtalar ilave edilerek iyice çırparak karışım haline gelinceye kadar blenderden geçirilir ve içerisine toz şekerde ilave edilir. Tekrar bir blenderden geçirerek şekerinde eritilmesi sağlandıktan sonra içerisine bir kenarda beklettiğimiz ıspanak püresi ve az miktarda suyu ilave ederiz. Arkasından da içerisine kabartma tozu un ve vanilya ilave edilerek karışım özenip homojen kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Hazır olan karışım fırınımızın dikdörtgen şeklindeki tepsisinin içerisine yağlı kâğıt serilmesinden sonra tepsi üzerine dökülür.

Daha önceden 170 derecede ısıtılmış fırınımızın içerisine hazırladığımız tepsi konularak karışım pişirilmesi gerçekleşir. Bu arada süre olarak bekleteceğiniz zaman dilimi 15 dakika gibi olsa da siz kekimiz sertleşmeden pişimi olduğunda çıkarmanız gerekir yoksa kekimizi rulo haline getirmemiz imkânsız olur. Sertleşmeden dolayı istediğimiz lokum görüntüsü veremeyiz. Fırında pişmeye bıraktığımız ve yumuşaklığı istediğimiz kıvamda olan kekimiz fırından çıkartılarak bir kenarda ılımaya bırakılır. O ılımaya bırakılıp bekletilirken biz diğer tarafta içerisinin malzemesi olan krem şan-ti ve sütü bir tencere içerisine ilave ederek özleşene kadar karıştırıcı ile iyice çırpıldıktan sonra istenilen kıvam ve sertlikte olması için buzdolabında bekletilir. Soğuyarak krema kıvamını alan krem şantimizi kenarda ılınması için beklettiğimiz kekimizin üzerine dökerek bir spatula yardımıyla iyice yayarız. Üzerine Hindistan cevizini de serpiştirerek, kekleri enine paralel şekilde keseriz. Daha büyük rulolar yapmak isterseniz kalınlığını ayarlayabilirsiniz. Ağzınız tatlı, sohbetiniz ballı olsun.

Afiyet olsun.
" } ] }