{ "title": "Ispanaklı Lorlu Börek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-lorlu-borek.jpg", "date": "21.01.2024 06:04:54", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ispanaklı lorlu börek, ister hazır yufkayla, isterseniz elde açma yufkayla başarılı bir şekilde hazırlanabilir. Bugün sizler için elde açma yufkayla yapabileceğiniz ıspanaklı lorlu börek tarifi hazırladık. Gözünüz korkmasın, hiç zorlanmadan böreğinizi yapacaksınız. Börek ve çay mükemmel bir ikili olur. Özellikle elde açma börek yaptıysanız, tadına doyum olmaz. Bu nedenle tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz. Ispanağı artık yaz kış bulabiliyoruz. Bu yüzden dilediğiniz zaman ıspanaklı lorlu börek yapabilirsiniz. Şimdi hep birlikte böreği yapmaya başlayabiliriz. Hepinize kolay gelsin.

Ispanaklı lorlu börek için gerekli malzemeler
İç harcı için
Ispanaklı lorlu börek nasıl yapılır?

Böreğin önce hamurunu yoğuralım. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayabiliriz. Yoğurma kabına sıvı yağın 1 çay bardağını koyun. Buna tuzu, sütü ve yumurtanın birisini kırın. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamuru kulak memesi gibi yumuşak kıvamda olsun. Ardından hamuru 8 bezeye ayırarak üzerine temiz bir örterek dinlenmeye bırakın.

Artık böreğin iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Ispanak yapraklarını yıkayın ve suyu süzülünceye kadar kevgirde bekletin. Bu arada soğanı incecik doğrayın. Buna kaşar lorunu, karabiber ve az tuz ilave ederek karıştırın. İçine dereotunu ince kıyarak karıştırın. Ispanaklı lorlu börek dereotu ile çok lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederiz. Ispanakların suyu süzüldüyse bunları da incecik doğrayarak harcın içine koyun. Tüm malzemeyi karıştırın ve beklesin.

Hamur yeteri kadar dinlenince bezenin birini tezgâhta oklavayla açmaya başlayın. Gerekirse hamuru biraz unlayabilirsiniz. Yeteri kadar inceldiğinde içine ıspanaklı harçtan boylamasına koyun. Bunu rulo şeklinde dolayarak gül şekline getirin. Yağladığınız fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde açarak, ıspanaklı lorlu harçtan koyun ve dolayın. Bunları ilk yaptığınız gül böreğin etrafına dolayın. Hepsi tamamlanınca bir kâsede karıştırdığınız 2 yemek kaşığı yoğurt, bir yumurta ve kalan yarım çay bardağı sıvı yağını böreğin üzerine sürün. Bu arada fırını 180-200 derecede ısıtın. Böreği bıçakla çizerek fırına pişmesi için koyun. Üzeri nar gibi kızardığında ıspanaklı lorlu börek pişmiş demektir. Hemen dışarı çıkararak, biraz ılınmasını bekleyin. Çayınız hazırsa, demli bir çay eşliğinde böreğinizi ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }