{ "title": "Ispanaklı Pasta", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-pasta.jpg", "date": "21.01.2024 15:10:48", "author": "ali haydar şahin", "article": [ { "article": "
Ispanaklı Pasta, Ispanaklı pasta Türk mutfağında geç keşfedilmiş olağanüstü lezzetlerdir biridir. Görüntüsü ile Antep fıstığını andıran ıspanaklı pastanın yapımı oldukça kolay ve maliyeti de oldukça düşüktür. Ispanaklı pasta her yaştan insanın damak tadına hitap eden oldukça hafif bir yiyecektir.

Ispanaklı Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanaklar sap kısımlarından temizlenir ve sadece yaprakları alınır. Açıklanan ıspanaklar iyice yıkanarak suyu süzülür. Ardından orta boy bir tencere içinde hiçbir şey eklenmeden ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirilir. İyice pişen ıspanaklar rondo ile ezilir ve püre haline getirilir. Bu şekilde hazırlanan ıspanaktan bir su bardağı püre çıkmaktadır. Ardından derin bir kap içerisinde yumurta ve şeker karıştırıcı ile iyice çırpılır. Köpük haline gelinceye kadar çırpılan yumurta ve şekerin üzerine sırası ile sıvı yağ, süt ve püre halindeki ıspanaklar eklenir. Malzemelerin eklenmesi sırasında da karıştırma işlemine devam edilir. Son olarak vanilya ve kabartma tozu eklenir ve üzerine un eklenerek iyice karıştırılır. Akışkan bir kıvam alan pasta hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilen pastamız fırından çıkarılır ve bir müddet soğumaya bırakılır. Pastanın soğuması sırasında krem şanti bir çay bardağı süt ile hazırlanır ve kıvamını alması için buzdolabına konur. Soğuyan pasta ip yardımıyla ortadan ikiye bölünür. Krem şanti pastanın orta tabanına her yerine gelecek şekilde sürülür. Ardından böldüğümüz üst kısım kapatılır ve yine krem şanti pastanın her yerine iyice sürülür. Son olarak pastamız ceviz ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }