{ "title": "Ispanaklı Pide", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-pide.jpg", "date": "19.01.2024 07:16:50", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Ispanaklı pide; ıspanak, tam bir kış sebzesidir ve ülkemizin birçok bölgesinde kolayca yetişir. Bu şifalı sebzenin yemeği, böreği, keki, çorbası, pastası, kavurması ve salatası da yapılmaktadır. Bunların dışında tatlı yapımında bile kullanılmaya başlanmıştır. Yapılan araştırmalara göre ıspanak piştikten sonra hemen tüketilmelidir. Çünkü ısıtıldığında hafif zehirlenmelere yol açabilmektedir. Ayrıca ıspanağı satın alırken yaprağının yırtık, zedelenmiş olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde ıspanağın vitaminlerinden yeteri kadar fayda sağlayamazsınız. Sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Ispanak içerdiği fosfor, kalsiyum ve demir kemiklerin güçlenmesine fayda sağlamaktadır. A, B, C ve K vitaminlerini bol miktarda içermektedir. Ispanak sinir sistemini korur, kalp hastalıklarını önler, sindirim sistemini rahatlatır, beyin gelişimini etkiler ve birçok kanser türüne karşı fayda sağlamaktadır.

Ispanaklı pide malzemeleri

Hamuru için
İçi için
Üzeri için
Ispanaklı Pide Nasıl Yapılır?

Hamuru yapmak için, bütün malzemeleri kabın içine koyun. Suyu azar azar katarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirin. Bu arada içi için, soğanı ince ince doğrayın ve tencerede zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanağı güzelce yıkadıktan sonra orta kalınlıkta doğrayın. Kavrulmuş olan soğanın içine ıspanağı ve tuzu ilave edin. Ispanaklar öldükten sonra harcı soğumaya bırakın. Hamurdan küçük bezeler koparın ve oval şeklinde açın. Hamurun içine harcı yayarak koyun. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırıp, bastırın ve pide şeklini verin. Hamurun kenarlarına sıvı yağı ve sonra yumurtanın sarısını sürün. Isıtılmış 200 derecelik fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }