{ "title": "Ispanaklı Pide", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-pide.jpg", "date": "19.01.2024 07:16:50", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Ispanaklı pide; ıspanak, tam bir kış sebzesidir ve ülkemizin birçok bölgesinde kolayca yetişir. Bu şifalı sebzenin yemeği, böreği, keki, çorbası, pastası, kavurması ve salatası da yapılmaktadır. Bunların dışında tatlı yapımında bile kullanılmaya başlanmıştır. Yapılan araştırmalara göre ıspanak piştikten sonra hemen tüketilmelidir. Çünkü ısıtıldığında hafif zehirlenmelere yol açabilmektedir. Ayrıca ıspanağı satın alırken yaprağının yırtık, zedelenmiş olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde ıspanağın vitaminlerinden yeteri kadar fayda sağlayamazsınız. Sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. Ispanak içerdiği fosfor, kalsiyum ve demir kemiklerin güçlenmesine fayda sağlamaktadır. A, B, C ve K vitaminlerini bol miktarda içermektedir. Ispanak sinir sistemini korur, kalp hastalıklarını önler, sindirim sistemini rahatlatır, beyin gelişimini etkiler ve birçok kanser türüne karşı fayda sağlamaktadır.