{ "title": "Ispanaklı Rulo Börek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-rulo-borek(1).jpg", "date": "20.01.2024 05:45:11", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Ispanaklı rulo börek, birçok kişi tarafından sevilen hamur işlerinden biridir. Özellikle sağlık açısından çok faydalı olan ıspanağı çocuklar çok fazla sevmeyebilir. Durum böyle olunca da çocuklara ıspanağı hamur kişilerinin içerisinde veya tatlılara dahil edip verebilirsiniz. Hazırlanması da son derece kolay olan ıspanaklı rulo börek tarifini size önerdiğimiz şekilde yapabilirsiniz.

Ispanaklı rulo börek için gerekli malzemeler
İç harcı
Ispanaklı rulo börek nasıl yapılır?

Ispanaklı rulo börek tarifini hazırlamaya öncelikle iç harç ile başlayın. Bunun için bir tavanın içerisine sıvıyağ ilavesi yapın ve ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine de ince kıyım yapılmış kuru soğanı ilave edip kavurmaya başlayın. Kuru soğan yumuşayınca içerisine bir tatlı kaşığı domates salçası ilavesi yapıp kavurun. Diğer taraftan temizlenmiş ve doğranmış olan ıspanakları kuru soğanın içerisine ilave edip kavurmaya devam edin. Ispanaklar kavrulunca ocağın altını kapatın ve içerisine baharatları ilave edip karıştırın. Ispanaklı iç harç, ıspanaklı rulo böreği hazırlamak için hazır hale gelmiştir.

Bir tane yufkayı kuru tezgâhın üzerine serin. Yufkanın üzerine sürmek için bir su bardağı yoğurt, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kâsenin içerisine alıp karıştırın. Hazır hale gelmiş olan sosu kaşıkla yufkanın üzerine döküp dağıtın. Bir tane yufkanın üzerine 3-4 yemek kaşığı sos yeterli gelecektir. Sos ile ıslatılmış olan yufkanın üzerine bir tane kuru yufka serin. Ardından kuru olan yufkanın üzerine hazırlanmış ve soğumuş olan ıspanaklı harçtan döküp yayın. Ispanaklı harcın üzerine peynir serpiştirin ve böreği rulo şeklinde sarın. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine rulo börekten dilimleyip yerleştirin. Diğer kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Eğer böreği hemen pişirmek istemezseniz buzluğa yerleştirip bekletebilirsiniz. Yalnız bu işlemi yapmak istediğiniz de tepsinin üzerine folyo veya streç film yerleştirin.

Hazır hale gelmiş olan ıspanaklı rulo böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Eğer yumurtaya karşı alerjiniz varsa yoğurt veya sütte sürebilirsiniz. Çörek otu veya susam ile böreklerin üzerini renklendirin ve 185 derecelik fırına tepsiyi gönderin. Yaklaşık olarak 25 dakika kadar ıspanaklı rulo böreği fırında pişirin. Her tarafı nar gibi kızarınca böreği fırından alın ve sıcak olarak sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }