{ "title": "Ispanaklı Sigara Böreği", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-sigara-boregi(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:54:00", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Ispanaklı Sigara Böreği, sigara böreği istenilen iç harç kullanılarak hazırlanabilir. İster kıymalı ister peynirli ister patatesli şekilde tercih edilebilir. Ispanaklı sigara böreği de bunlardan bir tanesidir. Sigara böreği genellikle sabah kahvaltılarında sıklıkla tüketilir. Ayrıca özel davetlerde, doğum günü ve çay partilerinde misafirlere rahtlıkla sunulabilir. Ayrıca ana yemek öncesi ara sıcak olarak da tercih edilir. Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği börek çeşitlerinden bir tanesidir. Yapımı ve hazırlaması oldukça kolaydır. Çok fazla el oyalamaz. Pişirme süresi dahil toplamda yarım saatlik süre içerisinde sofralarda yerini alır.

Ispanaklı Sigara Böreği İçin Gerekli Malzemeleri
İç Harç için
Kızartmak için
Ispanaklı Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Ispanaklı sigara böreği yapılışı için öncelikli olarak iç harç hazırlanır. Ispanakların yaprakları ve sapları tek tek yıkanır. Daha sonra ıspanaklar saplarından ayrılarak börek yapımı için sadece yaprakları ince ince doğranır. Doğranan ıspanaklar bir süre temiz suda bekletilip süzülerek suyu bu şekilde birkaç defa değiştirilir. En son süzgece konularak sularının süzülmesi için bir kenarda bekletilir. O esnada kabukları soyulmuş soğanlar yemeklik şekilde doğranır. Derin bir tencereye bir miktar yağ konularak yağ iyice kızdırılır ve tencerenin içerisine soğanlar ilave edilir. Soğanlar yumuşayınca salça ilave edilir. Salça bir süre kavrulduktan sonra tencereye ıspanaklar da ilave edilerek ıspanakların pişirilir. Bir süre sonra ıspanaklar sularını salacaktır. Ispanaklar tekrar sularını çekince içerisine baharatlar ilave edilerek tencere ocaktan alınır. Ispanakların soğuması için bir süre oda sıcaklığında bekletilir. Yufkalar tek kat halinde üst üste düz bir zemine serilir. Tüm yufkalar 8 eşit parçaya bölünerek toplamda 40 parça yufka elde edilir. Yufkaların geniş kısımlarına ıspanaklı iç harçtan konur ve yufkalar iç kısma doğru rulo böreği sarıyormuş gibi sarılır. Her bir yufka için aynı işlem tekrarlanır. Daha sonra ıspanaklı sigara böreğini pişirmek için geniş bir tavaya bir miktar sıvı yağ konulur. Yağın iyice kızdığından emin olduktan sonra hazırlanan börekler teker teker yağa atılarak kızartılmaya başlanır. Böreklerin yağ çekmemesi için piştikten sonra havlu kâğıt serili tabağa alınması tavsiye edilir. Yağını havlu kâğıda bırakan ıspanaklı sigara börekleri daha sonra temiz bir servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }