{ "title": "Ispanaklı Tatlı", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-tatli.jpg", "date": "20.01.2024 09:29:47", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Ispanaklı tatlı, ıspanakla tatlı tarifleri pek bağdaştırılmasa da ıspanak kullanılarak farklı tatlı tarifleri hazırlamak mümkündür. Ispanağı özellikle kışın mutfaklarından eksik etmeyen kişiler yemek yapımından ayırdığı birkaç dal ıspanakla harika bir tatlı hazırlayabilir. Muhallebiyle buluşturulan ıspanak özellikle çocukların favori tatlıları arasındadır. Okul dönüşü ya da bir ödül olarak çocuğa bir dilim ıspanaklı tatlı verilebilir. Daha önce defalarca denenmiş ve tam puan almış ıspanaklı tatlı tarifini sizde evinizde çocuklarınıza, eşinize, misafirlerine görül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz, tatlı sayesinde evin yıldızı siz olabilirsiniz. Ispanaklı tatlı nasıl yapılıyor, hangi malzemeler kullanılarak yapılıyor, gelin hep birlikte hazırlayalım.

Ispanaklı tatlı için gerekli malzemeler
Muhallebisi için
Ispanaklı tatlı nasıl yapılır?

Ispanaklı tatlı için kullanılacak olan ıspanak yaprakları bol suyun altında birkaç el yıkanır. Ispanak çok çamurlu bir bitki olduğundan hijyenik şekilde yıkanması gerekir. Ispanak yaprakları yıkandıktan sonra uygun bir tencerenin içine alınır ve üzerine yarım su bardağı su eklenerek haşlanır. Ispanaklar iyice yumuşadıktan sonra süzülerek tencereden alınır. Blender yardımıyla püre kıvamına getirilerek, soğumaya bırakılır.

Uygun bir tencerenin içine tatlının tabanı için süt, irmik, toz şeker alınarak karıştırılır. Ocağın altı orta hararette açılarak karışım göz göz olana kadar devamlı karıştırılır. Kaynamaya başlayınca içine ezilmiş ıspanaklar eklenir ve bir iki el daha karıştırılır. Ispanaklı tatlı ocaktan alınarak içine vanilya ve margarin eklenir. İyice koyulaşan karışım mikser ile bir iki dakika kadar çırpılarak bırakılır.

Muhallebisi için toz şeker, süt, mısır nişastası, un, yumurta sarısı uygun olan bir tencerenin içinde buluşturulur. Orta hararetli ocakta devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan muhallebi bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp, mikserle birkaç dakika daha çırpılır.

Uygun bir tepsinin içine ilk önce ıspanaklı harç dökülerek yayılır. Üzerine sonradan hazırlanan muhallebi dökülür ve düzgün bir şekilde yayılır. Ispanaklı tatlı 5-10 dakika soğutulduktan sonra üzeri streç folyoyla kapatılarak buzdolabına alınır. Ispanaklı tatlı hazır. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra tercihe bağlı olarak, meyve parçacıkları, çikolata parrçacıkları, ceviz, fındık gibi malzemelerle süslenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }