{ "title": "Ispanaklı Tuzlu Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/ispanakli-tuzlu-kek.JPG", "date": "21.01.2024 21:29:35", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Ispanaklı tuzlu kek, Türk mutfağında çayların yanında mutlaka tatlı ya da tuzlu yiyecekler ikram edilir. Aniden gelen misafire bile hemen bir pasta hazırlanır. Hiç olmazsa bile hemen bir kek çırpılır. Genelde kek deyince de aklımıza tatlı gelir. Ancak keki tuzlu olarak yapanlar da var. Peynirli ya da patatesli kek yapanlar da mevcut ve bence tuzlu kek de oldukça lezzetli. Bugün de ben sizlere kimsenin çok yapmayı tercih etmediği ama tadı mükemmel olan ıspanaklı kek tarifi vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Ispanaklı tuzlu kek için gerekli olan malzemeler
Ispanaklı tuzlu kek için ilk olarak ıspanak yapraklarını çok büyük olmayacak şekilde 1 su bardağı çıkacak kadar doğrayın. Beyaz peynir ile kaşar peyniri de küçük küpler halinde doğrayın. En son olarak da dereotunu ince ince doğrayın.

Kek için klasik olarak yumurtayı bu defa sade olacak şekilde iyice çırpın. Çırpdıktan sonra sıvıyağ ve sütü ekleyin. Daha sonra doğradığınız tğm malzemeleri karıştırma kabına ekleyin ve karıştırın. En son olarak ununu, kabartma tozunu ve tuzunu ekleyip tamamen karıştırın. Yalnız unu yavaş yavaş ekleyin ki birden katı olmasın. Karışımı hazırladıktan sonra pişireceğiniz kabın içerisini yağ ile yağladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }