{ "title": "Kirazlı Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/kirazli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 03:20:17", "author": "Daniş", "article": [ { "article": "
Kirazlı kek için malzemeler
Kirazlı kek nasıl yapılır?

Kirazlı kek hamuruna başlamadan önce çikolatayı eritmeye başlayalım. 160 gr çikolatayı 1 su bardağı sıcak su ile eritelim. Erittiğimiz beyaz çikolatayı daha sonra kirazlı kek hamuruna koymak için soğumaya bırakalım. Derin bir kaba 5 adet yumurta ve 2 su bardağı toz şekeri ilave edelim. Köpük oluncaya kadar mikserle ile 5 dakika çırpalım. Daha sonra yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt ve erittiğimiz çikolatayı ilave edip mikser ile muhallebi kıvamına gelene kadar çırpalım. En son olarak 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı tarçını elekten geçirerek hamura ilave edelim. Mikser ile yaklaşık 6-7 dakika boyunca çırpmaya devam edelim. Yağladığımız fırın tepsisine kirazlı kek hamurumuzu dökelim ve üstüne çekirdekleri çıkartılmış olan kirazdan eşit miktarda koyalım. Fırının ayarını 180 dereceye getirelim ve 10 dakika boyunca ısınmasını bekleyelim. Fırın ısındıktan sonra kirazlı kek hamurunu fırına koyalım ve ilk 10 dakika boyunca fırının kapağını açmayalım. Eğer açarsanız hamur kabarmaz ve söner. Yaklaşık 40 dakika boyunca pişmesini bekleyin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kirazlı kek pişmiş demektir. Fırından çıkarın ve üzerine pudra şekerini süzgeçten geçirerek eşit bir şeklide dökün. Kirazlı kek hazır. Soğuk servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }