{ "title": "Kıymalı Ispanaklı Börek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/kiymali-ispanakli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 01:29:43", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Kıymalı Ispanaklı börek; Özellikle ıspanak sebzesinin börekleri hem lezzetli hem de çok sevilen böreklerin başında gelir. Sadece besin değeri olarak sebze değil de etten de faydalanmak ve de içeriğini zengin göstermek için birçok bayan tarafından kıymalı ıspanak böreği her zaman yapılan bir börektir. İçerisine konan kıyma ile misafirlere çok güzel börekler servis edebileceğimiz gibi bazen insanlarda etsiz bir şey yiyemem mantığı vardır. Sırf bu yüzden böreklerinin içerisine kıyma koyanlarda vardır. Et bizim ülkemizde yemeklerin her zaman vazgeçilmezidir. Özellikle hamur işi yemeklerde mutlaka kullanılan et besini hem vitamin değeri hem de görüntüsü bakımından her zaman tercih edilmiş ve edilecektir.

Kıymalı Ispanak böreği malzemeleri
Kıymalı Ispanak böreği nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencere içerisine sıvı yağ ilave edilerek içerisine önceden doğradığımız soğanlar ilave edilir. Soğanların pembeleşmesi ile içerisine biber salçası ilave edildikten sonra üzerine kuzu kıymamız ilave edilerek kendi suyunda kısık ateşte iyice pişene kadar bekletilir. Sonra içerisine daha önceden yıkayıp temizleyip küçük doğradığımız ıspanaklar eklenerek, yumuşadığında en son bir iki tur çevirdikten sonra kıyma ile ıspanak iyice karıştıktan sonra ocak üzerinden dinlenmesi için bir kenara alınır.

Gelelim böreğimizin yufkası ile yapılacak işlemlere, öncelikle düz bir zemin ayarlanıp paket içerisindeki yufkalar taneler halinde açılmalıdır. Diğer taraftan fırın tepsisi iyice yağlanmalıdır, bir tane yufka tepsi üzerine açık vaziyette serilerek kenarlara taşan kısımlar bir bıçak yardımıyla kesildikten sonra bu parçalar tepsi içerisine düz bir şekilde yerleştirilir ve önceden yumurta ve yoğurt birazda sıvı yağ ile hazırladığımız karışım börek fırçası ile yufkanın üzerinde yer kalmayacak şekilde yerleştirilir.

İkinci yufka adetine de aynı işlem tekrarlandıktan sonra üzerine iç harcımız az olmayacak şekilde yerleştirilir. Tekrar üzerine üçüncü adet yufka serilerek kenar parçalarda üzerine yerleştirildikten sonra ikinci kat iç harcı ilave edilir daha sonrasında yufkanın dördüncü adeti de serilerek parçalar eklenir ve tekrar yoğurtlu yumurta karışımı fırça ile sürüldükten sonra paket içerisinde bulunan son yufka olan altıncı yufkada da işlem tekrarlanarak kalan yoğurt karışı iyice yer kalmayacak şekilde sürülür ve üzerine süs olarak ister çörek otu isterseniz de susam serpiştirerek böreğimiz pişim için hazır hale getirilir. En son olarak da bir bıçak yardımıyla istenilen boyutlarda dilimlemeler için kesimi yapılır ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürülür. Artık kıymalı ıspanaklı böreğimiz hazır ve servis edilebilirdir. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }