{ "title": "Kremalı Ispanaklı Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/kremali-ispanakli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 20:21:15", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Kremalı Ispanaklı Kek, bu tarifi duyan ıspanaktan kek mi olur, kötü olur gibi bir sürü yorumda bulunabilirler. Ancak çocukları ıspanak yemeyen anneler için ideal bir tariftir. İçinde ıspanak olduğunu söylemezseniz ya da söyleseniz bile yediğinizde ıspanak tadı almayacaksınız. Kek için farklı bir lezzet ve tariftir. Herkesin denemesi tavsiye edilir.

Kremalı Ispanaklı Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Kremalı Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

İlk önce ıspanakları ince ince doğrayın. Daha sonra susuz bir şekilde ıspanakları tavaya koyun. Ispanaklar ilk önce suyunu salıp ve sonra çekene kadar pişirin. Ispanaklar sıcakken mutfak robotundan geçirin ve daha sonra soğumaya bırakın. Ispanak soğurken kek hamurunu yapmaya başlayalım. Derin bir kabın içine yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın. Yumurta ve şeker kıvama geldikten sonra sıvı yağı ve ıspanakları koyun ve mikserle karıştırmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek koyun. Çünkü hamurunuz daha havalı olur ve kekiniz daha güzel kabarır. Kek hamuru hazırlandıktan sonra kek kalıbınızı margarinle yağlayın ve daha sonra una bulayın. Fazla unu tepsiyi vurdurarak dökebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırının kapağını verilen süre bitene kadar sakın açmayın. Keki fırından çıkarın ve kek soğumaya başlayınca keki kalıptan çıkarın. Kek tamamen soğuyana kadar iç sosunu yapalım.

İç sosu için derin bir tencereye sütü, toz şekeri ve unu koyun ve ocağın altını yakmadan iyice çırpın. Bunu yapmamızın nedeni ise pişerken topaklanmaması için. Daha sonra sosumuz kaynayana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra tereyağını ve vanilyayı koyup mikser ile on dakika karıştırın. Bu harcı soğuması için buzdolabına atın. Harç soğurken kekin kenarlarını kesin ve bir kenara koyalım. Keki ortadan ikiye keselim. Keki eşit şekilde sütle ıslatın. Son olarak krem şanti yapalım. Bir kaba sütle krem şantiyi koyun ve koyulaşıncaya kadar çırpın. Krem şantiyi de buzdolabına koyun. Soğuyan iç harcı kekin arasına koyun ve harcın üzerine muzları ince kesin ve koyun. Üzerini kekin diğer yarısını üzerine koyun. Üzerine de hazırladığımız krem şantiyi kenarları düzgünce kapanana kadar sürün. Bu işlemden sonra kenarlarını aldığımız keki rondodan geçiriniz. Son olarak bu parçacıkları krem şantinin üzerine serpin. Birkaç saat buzdolabında pastayı dinlendirin.

Kremalı Ispanaklı Kek hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }