{ "title": "Mayalı Ispanaklı Börek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/mayali-ispanakli-borek.jpg", "date": "21.01.2024 11:04:33", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Mayalı ıspanaklı börek, doyurucu ve oldukça lezzetli olan herkesin kolaylıkla yapacağı bir börek tarifidir. Oldukça gevrek olan bu börek lezzeti ile damaklarınızda enfes bir tat bırakacak. Yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olan mayalı ıspanaklı börek tarifi sofranızı daha zengin ve daha lezzetli bir hale getirecek olan tariflerin başında yer almaktadır. Mayalı bir hamurdan yapışması sayesinde gevrek ve oldukça lezzetli bir halde olan mayalı ıspanaklı börek tarifinin yapılışını beraber inceleyelim;

Mayalı ıspanaklı börek için gerekli malzemeleri
Mayalı ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Öncelikle bir kabın içerisine un ve tuz konulur. Bir miktar su içine konulan yaş maya eritilerek unun olduğu kabın içine dökülür. Yapmak istediğimiz hamur kulak memesi kıvamında olacağı için ona göre su eklenerek hamur iyice yoğrulur. Daha sonra hazırladığımız hamurun üzerine nemli bir bez koyarak bir köşede mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanma süresi dolana kadar diğer taraftan da böreğin iç malzemesi olan ıspanaklı iç hazırlanmaya başlanır. Ispanaklar ince doğranarak bir tencere içine konulur ve bir miktarda su eklenerek haşlanır. Daha sonra bir tava içine kuru soğan ince dilimlenerek sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır. Bir miktarda pul biber atıldıktan sonra haşlanmış ve süzülmüş olan ıspanak da eklenerek karıştırılır. Hamur mayalandı ise bezeler halinde kesilerek ince ve yuvarlak bir yufka açılır ve iç malzeme olan ıspanak içine dizilir. Yuvarlanarak rulo haline getirilen börek önceden yağlanmış olan fırın tepsisinin içine dizilir. Bu şekilde tüm hamur yapılarak tüm fırın tepsisi doldurulur. Daha sonra sıvı yağ, yumurta sarısı ve yoğurt bir kabın içinde çırpılarak böreklerin üzerine sürülür ve daha önceden ısıtılmış olan 150 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Pişirme süresi bittikten sonra artık mayalı ıspanaklı börek tarifiniz servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Sizde hemen deneyerek sofranızı lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }