{ "title": "Sodalı Ispanaklı Börek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/sodali-ispanakli-borek.JPG", "date": "20.01.2024 03:47:17", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Sodalı Ispanaklı Börek, börek her yaştan kişinin en çok severek tükettiği oldukça pratik ve kolay yapılan bir börek çeşididir. Ispanak özellikle en çıtır hali ile kışın pazardan, marketten bulabilirsiniz. Ispanaklı böreği evde kendinizin açtığı o güzel incecik yufkalar ile yapabileceğiniz gibi, oldukça pratik olan hazır yufkadan da ıspanaklı börekler hazırlayabilirsiniz. Ayrıca ıspanaklı böreği soda ile yaptığınızda çok daha çıtır lezzette müthiş börekler hazırlarsınız. Hazır yufkadan hazırlayacağınız ıspanaklı börekler hem çok lezzetli hem de oldukça kıtır bir tada sahip olmaktadır. Sodalı ıspanaklı böreği altın günlerinizde, canınız istediğinde, misafirleriniz geldiğinizde ve hafta sonu aile kahvaltılarında hazırlayarak sevdikleriniz ile bu güzel lezzetti paylaşabilirsiniz.

Sodalı Ispanaklı Börek İçin Gerekli Malzemeleri
İç Malzemesi için
Sodalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ince olacak şekilde doğrayalım. Ardından tavanın içerisine sıvı yağı koyalım ve doğradığınız soğanları şeffaf bir hal alıncaya kadar kavuralım. Bu arada kuzu ıspanakları güzelce yıkayalım ve bıçak değdirmeden sadece elimiz ile küçük parçalara ayıralım. Kavrulan kuru soğanın içerisine ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edelim. Yufkaların arasına sürmek için kâsenin içerisine yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve sodayı ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar iyice çırpalım. Fırın tepsisinin içini yağlayın, daha sonra bir parça hamuru kırıştırarak tepsinin içerisine serelim ve arasına hazırlanan sostan her yerine sürelim. Ardından ikinci yufka parçasını üzerine serelim ve onun arasına da sostan sürelim ve ıspanaklı peynirli karışımın yarısı dökülerek eşit şekilde dağıtılır. Bu arada 3. Kat yufkayı serdikten sonra yine aynı şekilde sosu sürelim ve kalan ıspanaklı harcın kalanını her yere dağıtalım ve en son yufkayı serdikten sonra kare parçalara bıçak yardımı ile kesilir. Kalan sodalı karışımın hepsi böreğin üzerine dökülür. Ardından yumurta ve bir miktar daha yoğurt karıştırılarak böreğin üzerine sürülür. İsteğe göre ıspanaklı böreğin üzerine çörek otu serpebilirsiniz. Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Pişmiş olan sodalı ıspanaklı böreği tabağa alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }