{ "title": "Vişneli Kek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/visneli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 16:50:09", "author": "Zehrevan", "article": [ { "article": "Vişneli Kek İçin malzemeleri
Vişneli Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı toz şeker ilave edip köpük oluncaya kadar mikserle 5 dakika çırpın. 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı sıvı yağ ilave ederek karıştırmaya devam edin. 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı elekten geçirerek karışıma ilave edin. Mikserle çırpın. Yağlanmış olan kek kalıbına hamurun yarısını dökün ve diğer yarısına 1 su bardağı çekirdekleri çıkartılmış olan vişneleri ilave ederek tahta kaşıkla karıştırarak kek kalıbının üzerine dökün. Fırının ayarını 180 dereceye getirin ve 10 dakika ısınmasını bekleyin. Fırın ısındıktan sonra kek kalıbını fırına koyun ve ilk 10 dakika boyunca asla fırının kapağını açmayın. Eğer açarsanız vişneli kek hamuru söner ve kabarmaz. Yaklaşık olarak 35 dakika pişirin. Vişneli kek piştikten sonra fırından çıkartın ve soğumaya bırakın. Vişneli kek hazır. Soğuk servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }