{ "title": "Yufkadan Ispanaklı Börek", "image": "https://www.ispanaklikek.gen.tr/images/yufkadan-ispanakli-borek.jpg", "date": "19.01.2024 10:44:22", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Yufkadan ıspanaklı börek, ıspanak sevenler için büyük bir lezzettir. Börek çeşitleri arasında sevilen ve beğenilen bir yere sahiptir. Yufkadan ıspanaklı börek sağlık açısından da oldukça vücuda faydalıdır. Kişi vücudunda demir eksikliği tedavisine oldukça faydalıdır. Üstelik ıspanak besin değerlerinin yüksek olduğu bilinmektedir. Bu nedenle ıspanak sevmeyen çocuklar için börek lezzetiyle ıspanağı buluşturmak akıllıca bir fikirdir. Börek lezzetinde ıspanağı çoğu çocuk algılamadan yemektedir ve fayda görmektedir. Yufkadan ıspanaklı börek sabah kahvaltılarında da değişiklik amacıyla tüketilmektedir. Sabah yanı sıra öğlen ve akşam çaylarında da tüketilmektedir. Açlık yatıştırır ve doyurucu özelliğe sahiptir.

Yufkadan ıspanaklı börek için gerekli olan malzemeler
Harcı için
Sosu için
Üzeri için
Yufkadan ıspanaklı börek nasıl yapılır?

Öncelikle kuru soğanı orta boy bir tencereye doğrayarak bir miktar sıvı yağ pembeleşene kadar kavurun. Bu arada ıspanağı küçük küçük doğrayın ve bolca yıkayın. Soğan pembeleşince ıspanakları içine ilave edin ve beraber kavurun. Tencerenin kapağını kapatarak ıspanağın kendi suyu ile 10 dakika pişmesine izin verin. Sonrasında ocağın altını kapatın.

Orta boy bir kap içerisine yumurtaları kırın ve üzerine yoğurdu ilave edin iyice çırpın ve sıvı yağı ilave edin. Sonrasında koyu bir ayran kıvamı alana kadar çırpın. Böylelikle sos hazır demektir.

Öncelikle fırın tepsisini alıyoruz ve tepsinin dibine 2 çay kaşığı sıvı yağı iyice yayın. Börekler tepsi dibine yapışmasın. Yağlanan tepsi üzerine 1 tane yufka serin ve üzerine kaşık yardımı ile harcı serpiştirin sonrasında ıspanak harcını bir miktar yufka üzerine yayın. Sonra diğer bir yufka ile ıspanak harcının üzerini kapatacak şekilde tekrar serin ve sosu serpiştirin. Sonrasında ıspanak harcından biraz daha yufka üzerine yayılır. Üçüncü yufka ile tekrar harcın üzeri kapatılır ve tekrar yufka üzerine sos serpiştirilir. Son kat için ıspanak harcı son kez serilir ve yufka ile üzeri kapatılır. Şeklinin göze hitap etmesine dikkat etmelisiniz. Tüm işlem bittikten sonra böreğin üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür. Sonra çörek otu ve susam serpiştirilir. Yufkadan ıspanaklı böreğin tüm işlemleri bitmiştir. Şimdi ise önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına börek sürülerek yarım saat pişirilir. Pişen börek 5 dakika dinlendirildikten sonra servise hazırdır. Yufkadan ıspanaklı böreği servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }