Tencerenin içerisine bir miktar sıvı yağ koyup rendelediğiniz havuçları kavurun. Havuçlar kavrulana kadar ıspanakları ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Sotelediğiniz havucun içerisine ıspanakları ve ezilmiş 1 adet sarımsağı ilave edip karıştırın. İçerisine yeteri miktarda tuz ilave ettiğiniz ıspanakların üzerine yarısı kadar su koyup kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Normal bir kâse içerisine 1 adet yumurta sarısını, 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un, yarım limon suyu ekleyip iyice çırpın.
Bu karışım ıspanak çorbasının terbiyesidir. İyice yumuşamış ve pişmiş olan ıspanağın suyundan 1 kepçe alıp terbiyenin içerisine koyun ve güzelce karıştırın. Sonrasında terbiyeyi kaynamakta olan tencerenin içine azar azar dökün bu esnada tencereyi hızlı karıştırın. Eğer hızlı karıştırmazsanız terbiyeniz içerisindeki yoğurttan dolayı kesilebilir. Bu yemeğinizin akıbeti için hiç iyi olmaz. Hızlı karıştırırsanız bir sorun yaşamazsınız. Kaynadıktan sonra karıştırmanıza gerek yoktur. Teflon bir tavanın içerisine 2 kaşık tereyağı ve kırmızı toz biberi ekleyin ve ocakta pişirin. Bu sosu hazır olan
ıspanaklı çorbanın üzerine gezdirin. Ispanaklı çorbayı kâseye alarak sıcak servis ediniz.
Şimdiden afiyet olsun.