Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek

Mayalı ıspanaklı börek, doyurucu ve oldukça lezzetli olan, herkesin kolaylıkla yapabileceği bir börek tarifidir. Gevrek yapısı ve enfes lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakacaktır. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan bu tarif, sofralarınızı daha zengin ve daha lezzetli hale getirecek favori tarifler arasında yer almaktadır. Mayalı hamur kullanılarak yapılan bu börek, gevrek ve oldukça lezzetli bir sonuç sunar. Şimdi, mayalı ıspanaklı börek tarifinin yapılışını birlikte inceleyelim.

Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar su
  • Yarım kilo ıspanak
  • Bir tutam pul biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (üzeri için)
  • 1 adet yumurta sarısı

Mayalı Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir kabın içerisine un ve tuz konulur. Bir miktar su içinde yaş maya eritilerek unun bulunduğu kabın içine dökülür. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerektiği için yeterli miktarda su eklenerek hamur iyice yoğrulur. Daha sonra hazırladığımız hamurun üzerine nemli bir bez koyarak bir köşede mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalanırken, böreğin iç malzemesi olan ıspanaklı harcı hazırlamaya başlanır.

Ispanaklar ince doğranarak bir tencereye konulur ve bir miktar su eklenerek haşlanır. Daha sonra bir tavada kuru soğan ince dilimlenerek sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır. Bir miktar pul biber eklendikten sonra haşlanıp süzülmüş olan ıspanak da eklenerek karıştırılır. Hamur mayalandıktan sonra bezeler halinde kesilerek ince ve yuvarlak yufkalar açılır ve iç malzeme olan ıspanak içlerine yerleştirilir. Yuvarlanarak rulo haline getirilen börekler, önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizilir. Bu şekilde tüm hamur kullanılarak fırın tepsisi doldurulur.

Daha sonra sıvı yağ, yumurta sarısı ve yoğurt bir kabın içinde çırpılarak böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış olan 150 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişirme süresi tamamlandıktan sonra mayalı ıspanaklı börek tarifiniz servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Siz de hemen deneyerek sofranızı lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Kaç Kalori?

Ispanaklı Kek Kaç Kalori?

Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Güncel

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kirazlı Kek

Kirazlı Kek

Sevimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sevimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yaş Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri