Kremalı Ispanaklı Kek Kremalı Ispanaklı Kek, bu tarifi duyanlar "Ispanaktan kek mi olur, kötü olur" gibi yorumlarda bulunabilirler. Ancak çocukları ıspanak yemeyen anneler için ideal bir tariftir. İçinde ıspanak olduğunu söylemezseniz ya da söyleseniz bile yediğinizde ıspanak tadı almayacaksınız. Kek için farklı bir lezzet ve tariftir. Herkesin denemesi tavsiye edilir. Kremalı Ispanaklı Kek İçin Gerekli Malzemeler
Kremalı Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır? İlk önce ıspanakları ince ince doğrayın. Daha sonra susuz bir şekilde ıspanakları tavaya koyun. Ispanaklar ilk önce suyunu salıp ve sonra çekene kadar pişirin. Ispanaklar sıcakken mutfak robotundan geçirin ve daha sonra soğumaya bırakın. Ispanak soğurken kek hamurunu yapmaya başlayalım. Derin bir kabın içine yumurtaları ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın. Yumurta ve şeker kıvama geldikten sonra sıvı yağı ve ıspanakları koyun ve mikserle karıştırmaya devam edin. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve unu eleyerek koyun. Çünkü hamurunuz daha havalı olur ve kekiniz daha güzel kabarır. Kek hamuru hazırlandıktan sonra kek kalıbınızı margarinle yağlayın ve daha sonra una bulayın. Fazla unu tepsiyi vurdurarak dökebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Fırının kapağını verilen süre bitene kadar sakın açmayın. Keki fırından çıkarın ve kek soğumaya başlayınca keki kalıptan çıkarın. Kek tamamen soğuyana kadar iç sosunu yapalım. İç sosu için derin bir tencereye sütü, toz şekeri ve unu koyun ve ocağın altını yakmadan iyice çırpın. Bunu yapmamızın nedeni ise pişerken topaklanmaması içindir. Daha sonra sosumuz kaynayana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Ocağın altını kapadıktan sonra tereyağını ve vanilyayı koyup mikser ile on dakika karıştırın. Bu harcı soğuması için buzdolabına atın. Harç soğurken kekin kenarlarını kesin ve bir kenara koyun. Keki ortadan ikiye kesin. Keki eşit şekilde sütle ıslatın. Son olarak krem şanti yapalım. Bir kaba sütle krem şantiyi koyun ve koyulaşıncaya kadar çırpın. Krem şantiyi de buzdolabına koyun. Soğuyan iç harcı kekin arasına koyun ve harcın üzerine muzları ince kesin ve koyun. Üzerini kekin diğer yarısını üzerine koyun. Üzerine de hazırladığımız krem şantiyi kenarları düzgünce kapanana kadar sürün. Bu işlemden sonra kenarlarını aldığımız keki rondodan geçirin. Son olarak bu parçacıkları krem şantinin üzerine serpin. Birkaç saat buzdolabında pastayı dinlendirin. Kremalı Ispanaklı Kek hazır. Afiyet olsun. |
Rezzan
24 Temmuz 2024 ÇarşambaIspanaktan kek mi olur, gerçekten tadı güzel mi? Ãocuklarıma denetmek istiyorum da, kötü olur diye endişeleniyorum. Bu tarifi deneyen var mı, çocuklar beğendi mi?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Rezzan,
Ispanaklı kek, ilk başta kulağa tuhaf gelse de aslında oldukça lezzetli olabiliyor. Ispanağın tadı kekin içinde çok belirgin olmuyor, daha çok kekin rengini ve nemliliğini etkiliyor. Çocuklar genelde tatlı yiyecekleri sevdikleri için, ıspanaklı kekin tadını da beğenebilirler. Deneyen birçok kişi çocuklarının bu keki severek yediğini söylüyor. Üstelik ıspanak sayesinde biraz daha sağlıklı bir seçenek olmuş oluyor. Endişelenmeden deneyebilirsiniz bence. Afiyet olsun!