Ispanaklı Tuzlu Kek Ispanaklı tuzlu kek, Türk mutfağında çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Genellikle kek dendiğinde akla tatlı çeşitleri gelir, ancak tuzlu kekler de oldukça lezzetlidir ve sofralarda farklı bir alternatif olarak yer alır. Özellikle peynirli veya patatesli kekler herkes tarafından bilinir ve sevilir. Bugün sizlere, pek fazla yapılmayan ama tadı mükemmel olan ıspanaklı tuzlu kek tarifini sunacağım. Şimdiden kolay gelsin. Ispanaklı Tuzlu Kek İçin Gerekli Malzemeler
Ispanaklı Tuzlu Kek Yapılışı İlk olarak ıspanak yapraklarını çok büyük olmayacak şekilde doğrayarak 1 su bardağı çıkacak miktarda hazırlayın. Beyaz peyniri ve kaşar peynirini de küçük küpler halinde doğrayın. Dereotunu ise ince ince kıyın. Kek için öncelikle yumurtaları derin bir kaba alarak iyice çırpın. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra sıvıyağ ve sütü ekleyin ve karışımı homojen bir kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra doğradığınız tüm malzemeleri karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu eklemeden önce unu yavaş yavaş ilave edin ki karışım birden katılaşmasın. Tüm malzemeleri ekledikten sonra karışımı tamamen homojen hale gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını, önceden yağladığınız kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30 dakika pişirin. Kekin üzerine kızarmış ve içinin piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkarın. Afiyet olsun. |