Oktay Usta Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Oktay Usta Ispanaklı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta'nın ıspanaklı kek tarifi, ilk tadışta Antep fıstıklı pastaya benzeyen harika bir lezzet sunar. Bu tarif, Oktay Usta'nın diğer tarifleri arasında özel bir yer tutar ve daha güzel bir ıspanaklı kek yapabilme olanağı sunar. Tarifi defterinize almanız, gelecekte misafirlerinize ve çocuklarınıza nefis bir kek sunmanız açısından faydalı olacaktır. Rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu kek, evde keyifle tüketebileceğiniz bir lezzettir.

Oktay Usta Ispanaklı Kek Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı (yaklaşık 15 yaprak) ıspanak püresi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Krem şanti (paket üzerindeki tarife göre hazırlanmış)

Oktay Usta Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanakları hazırlamakla başlıyoruz. Ispanakları 3 yemek kaşığı suda haşladıktan sonra blenderden geçirerek püre haline getiriyoruz. Ardından, yumurta ve şekeri iyice çırparak köpürüp beyazlamasını sağlıyoruz. Bu karışıma ıspanak püresini, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağı ve unu ekleyip karıştırıyoruz. Karışım kek kıvamına geldiğinde, yağladığımız kek kalıbına döküyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp soğuması için bekletiyoruz.

Krem şanti yapımı ve kullanımı isteğe bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Krem şantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırladıktan sonra kekin üzerine döküp, kekin iyice soğumasını bekliyoruz. Krem şantiyi döktükten sonra kekin dolapta yarım saat dinlenmesini sağlıyoruz. Dinlendikten sonra kekimizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Ispanakları haşlarken fazla su kullanmamaya özen gösterin, aksi takdirde kekiniz çok sulu olabilir.
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpmak, kekin kabarmasında önemli bir rol oynar.
  • Keki pişirirken fırın kapağını sık sık açmaktan kaçının, bu kekin kabarmasını engelleyebilir.
  • Krem şantiyi kek üzerine dökmeden önce kekin tamamen soğuduğundan emin olun, aksi halde krem şanti eriyebilir.
  • Keki dilimlemeden önce dolapta bekletmek, kekin daha iyi şekil almasını sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Yumurta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Tart Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tart Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Köfte Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Yufkadan Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Turuncu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Turuncu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sevimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Sevimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi ve Malzemeleri