- 250 gram ıspanak
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Ispanaklı kek üzeri için
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Ispanaklı kek nasıl yapılır?
İlk olarak ıspanakları güzelce yıkayıp ayıkladıktan sonra, kaynar suyun içine atıp bir iki dakika beklettikten sonra çıkartarak süzgecin üzerine alıp, suyunu atmasını sağlıyoruz.
Ardından robottan geçirip, püre haline getiriyoruz.
Kek karıştırma kabının içine yumurtaları kırıp üzerine şekeri ilave ediyoruz. Mikser veya çırpma teli ile kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağı ve ıspanağı katıp bir miktar daha karıştırıyoruz. Daha sonra vanilyayı ve yavaş yavaş unu ekliyoruz. Akışkan bildiğimiz kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra yağlanıp unlanmış fırın tepsisine boşaltıyoruz. Fırın tepsisini ileri geri hareket ettirip, kek hamurunun tepsinin her tarafına eşit miktarda dağılmasını sağlıyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra, kekin kenarlarındaki kıtır kıtır olan kısımları, bir bıçak yardımı ile alıyoruz.
Küçük bir kâse kadar kırıntı yeterli olacaktır.
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre bir bardak süt ile hazırlıyoruz. Daha sonra soğumuş olan ıspanaklı kekin üzerine düzgün bir şekilde sürüyoruz. Kenara ayırdığımız kırıntıları, üzerine serpiştiriyoruz. Hazır hale gelen ıspanaklı kekinizi, 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.