Öncelikle ıspanakları yıkayıp güzelce doğrayın, fazlaince olmamak kaydıyla, sonra bir tencereye suyu koyup içine bir miktar tuz koyduktan sonra kaynatın. Tuzlu su kaynadıktan sonra için doğrayıp yıkadığımız ıspanakları güzelce koyun ve yaklaşık 5-6 dakika kadar kaynatın.
Ispanakların edilmemesine dikkat edin. Ispanakları sudan çıkarın ve süzün. Ispanaklar soğuyunca geniş bir tabağa alın ve içine peynirleri ve yemeklik doğrayıp kavurduğunuz soğanı ekleyin ve karıştırın sonra baharatları da ilave edip karıştırın. Harcımızı hazırladıktan sonra başka bir kapta süt, sıvı yağı ve yumurtaları kırıp çırpın. Yumurtaların birinin sarısını ayırmayı unutmayın. Fırın tepsisine bir yağlı kâğıt serin ve yufkaların birinin kenarları tepsiden sarkacak şekilde serin. Hazırladığınız sütlü karışımdan bir fırça veya bir kaşık yardımıyla sürün. Üzerine bir yufka daha serin ve bir kez daha yufka serdikten sonra üzerine ıspanaklı peynirli karışımdan ve sütlü karışımdan koyun. İkinci kata yufkayı bölerek serin ve sütlü karışımdan bir kez daha koyun. Yufkaları parçalayarak bu şekilde devam edin. Yani 3 kat alta aralarına sosu sürerek 3 katta üste son olarak tepsiden sarkan yufkaları da üzerine kapatın ve üstüne yumurta sarısını da sürüp çörek otu veya susam dökerek süsleyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu süre yaklaşık 40-45 dakika. Fırından çıkarıp biraz havalandırın ve ılıman olduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyet olsun.