Ispanaklı Çorba Ispanaklı çorba, mis gibi dumanı üzerinde, sağlık açısından tam bir vitamin deposudur. Bu lezzetli çorba, geçmişten günümüze kadar sofralarımızda yer almış ve herkesin beğenisini kazanmıştır. Özellikle içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde hasta kişilere iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda, bebekleriniz ve çocuklarınız için de gönül rahatlığıyla hazırlayıp yedirebilirsiniz. Ispanaklı çorba, yapım aşamaları ayrıntılı gibi görünse de aslında oldukça pratiktir. Şimdi, ıspanaklı çorbanın yapım aşamalarına geçelim. Ispanaklı Çorba İçin Gerekli Malzemeler
Ispanaklı Çorba Nasıl Yapılır? Tencereye bir miktar sıvı yağ koyup rendelediğiniz havuçları kavurun. Havuçlar kavrulurken, ıspanakları ayıklayıp küçük küçük doğrayın. Sotelediğiniz havucun içerisine ıspanakları ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. İçerisine yeteri kadar tuz eklediğiniz ıspanakların üzerine yarısına kadar su koyup kapağını kapatarak pişirmeye bırakın. Bir kase içerisinde 1 adet yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpın. Bu karışım, ıspanak çorbasının terbiyesidir. İyice yumuşamış ve pişmiş olan ıspanağın suyundan 1 kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve güzelce karıştırın. Sonrasında, terbiyeyi kaynamakta olan tencereye azar azar dökün ve tencereyi hızlıca karıştırın. Eğer hızlı karıştırmazsanız, yoğurt kesilebilir ve bu çorbanızın kıvamını bozabilir. Kaynadıktan sonra karıştırmanıza gerek yoktur. Teflon bir tavaya 2 kaşık tereyağı ve kırmızı toz biber ekleyip ocakta pişirin. Bu sosu hazır olan ıspanaklı çorbanın üzerine gezdirin. Ispanaklı çorbayı kaseye alarak sıcak servis ediniz. Şimdiden afiyet olsun. |