Çikolatalı kek, hem çocuklar hem de misafirler tarafından çok beğenilen bir tatlıdır. Hem yapımı kolay hem de lezzeti mükemmeldir. Bu makalede, çikolatalı kekin malzemeleri ve yapılış aşamaları detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Çikolatalı Kek Malzemeleri
Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır? Çikolatalı kek yapımına ilk olarak çikolataları eriterek başlayın. Çikolataları eritmek için uygun bir tencereye su koyarak kaynatın. Bir kâsenin içerisine 2 paket bitter çikolata ve oda sıcaklığında beklemiş tereyağını alarak kaynamış suyun içine oturtun. Tereyağı ve çikolataları karıştırarak suyun buharında erimesini sağlayın. Eriyen yağ ve çikolataların üzerine toz şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek iyice karıştırın. Şeker iyice eridikten sonra karışımı buhardan alın. Karışımın içine 2 adet yumurta ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş karışımın içine ekleyin ve tüm harcı iyice karıştırın. Çikolatalı kekin hazırlanma aşamasını tamamladıktan sonra, kelepçeli kek kalıbının dibini düzgünce yağlayarak hazırlanan harcı kalıba dökün. Keki pişirmek için fırını 190 derecede ısıtın ve keki fırına alın. Çikolatalı keki yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen çikolatalı keki fırından alarak soğumaya bırakın. Kekin soğumasını beklerken, kekin üzeri için krema hazırlamaya başlayın. 2 paket bitter çikolatayı elinizle bir kâseye ufalayın ve üzerine 1 çay bardağı sıvı krema ekleyin. Kremalı çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatalı kremayı soğumaya bıraktığınız kekin üzerine kaşık yardımı ile dökün. Çikolatalı keki 1 saat kadar buzdolabında bekletin ve daha sonra servis edin. Afiyet olsun. |