Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Ispanaklı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Pasta

Ispanaklı pasta, Türk mutfağında son yıllarda keşfedilmiş olağanüstü lezzetlerden biridir. Görüntüsü ile Antep fıstığını andıran ıspanaklı pastanın yapımı oldukça kolay ve maliyeti de düşüktür. Ispanaklı pasta, her yaştan insanın damak tadına hitap eden oldukça hafif bir yiyecektir.

Ispanaklı Pasta İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Üç adet yumurta
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yarım kilo ıspanak
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin

  • Bir paket sade krem şanti
  • Bir çay bardağı süt
  • Dövülmüş ceviz veya fındık

Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanakların sap kısımlarından temizlenir ve sadece yaprakları alınır. Temizlenen ıspanaklar iyice yıkanarak suyu süzülür. Ardından orta boy bir tencere içinde hiçbir şey eklenmeden ıspanaklar suyunu çekinceye kadar pişirilir. İyice pişen ıspanaklar rondo ile ezilir ve püre haline getirilir. Bu şekilde hazırlanan ıspanaktan bir su bardağı püre çıkmaktadır.

Ardından derin bir kap içerisinde yumurta ve şeker karıştırıcı ile iyice çırpılır. Köpük haline gelinceye kadar çırpılan yumurta ve şekerin üzerine sırasıyla sıvı yağ, süt ve püre halindeki ıspanaklar eklenir. Malzemelerin eklenmesi sırasında da karıştırma işlemine devam edilir. Son olarak vanilya ve kabartma tozu eklenir ve üzerine un eklenerek iyice karıştırılır. Akışkan bir kıvam alan pasta hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilen pasta fırından çıkarılır ve bir müddet soğumaya bırakılır.

Pastanın soğuması sırasında krem şanti bir çay bardağı süt ile hazırlanır ve kıvamını alması için buzdolabına konur. Soğuyan pasta ip yardımıyla ortadan ikiye bölünür. Krem şanti pastanın orta tabanına her yerine gelecek şekilde sürülür. Ardından böldüğümüz üst kısım kapatılır ve yine krem şanti pastanın her yerine iyice sürülür. Son olarak pasta ceviz ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Mühibe

12 Temmuz 2024 Cuma

Ispanaklı pasta yaparken ıspanakların suyunu çekinceye kadar pişirilmesi gerektiğini biliyorum ama tam olarak ne kadar süre pişirmeliyim? Ayrıca, rondoda püre haline getirirken herhangi bir şey eklemem gerekiyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Mühibe Hanım,

Ispanakların suyunu çekinceye kadar pişirmek genellikle 5-7 dakika kadar sürer. Ispanaklar bütün suyunu salıp çektikten sonra, yumuşamış ve hacmi oldukça küçülmüş olur. Rondoda püre haline getirirken, daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için birkaç yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz. Bu, pürenin homojen olmasına yardımcı olacaktır. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

El Açması Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kek

Çikolatalı Kek

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sodalı Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Güncel

Pankek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pankek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tart Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Tart Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kirazlı Kek

Kirazlı Kek

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Börek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Krep Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çörek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Çörek Tarifi ve Malzemeleri